IMG_2077Stjerneanis er en af de kraftigste urter til at styrke immunforsvaret. Den er antibakteriel og og indeholder en stor mængde c-vitamin.
Er du først blevet forkølet er den desuden et af de bedste midler mod hoste, slim og ondt i halsen.
Istedet for at bruge hostesaft eller tabletter kan du tygge hele stjerneanis, og du vil opleve en stor lindring i halsen.

Du kan også lave te af stjerneanis, eventuelt sammen med ingefær og/eller timian.

Hvis du tilsætter stjerneanis i madlavningen (som i vores februar suppe – græskar og rødbedesuppe med stjerneanis og limeblade) opnår du en mildt slimløsnende effekt og hjælper fordøjelsen. Så hvis du laver en ret, der i sig selv er slimdannende (feks retter med gluten eller mælkeprodukter), så er stjerneanis et af de krydderier, der hjælper med at begrænse slimdannelsen.
Stjerneanis kan også bruges mod astma og bronkitis, og er god for fordøjelsen.

Hvis du ønsker den kraftigste effekt kan du tage ½-1 tsk pulveriseret stjerneanis (brug evt en elektrisk kaffekværn – den er perfekt til at pulverisere krydderier) og lægge under tungen 3-4 gange dagligt eller efter behov. Når man lægger urter under tungen optages de gavnlige stoffer fra dem direkte i blodbanen, og de mere subtile elementer af dem optages også mere direkte. Indenfor ayurveda regnes denne måde at tage urter på derfor som den mest ideelle, når man ønsker at få fuldt udbytte af urteterapi. Urterne holdes under tungen i op til 20 minutter, og skylles derefter ned med vand.