IMG_2114Ingefær er prist for sine mange sundhedsfremmende egenskaber. Det er en af de naturlige løsninger, du kan ty til i mange situationer. Ifølge ayurveda stimulerer ingefær den indre ‘ild’, agni, som både er ansvarlig for fordøjelsen og spiller en essentiel rolle for vores generelle helbred. Der findes en ayurvedisk talemåde “Nøglen til et godt helbred ligger i en god fordøjelse”. Når vi fordøjer godt, er kroppen rustet med den næring den har brug, og er fri for affaldsstoffer. Ingefær har evnen til netop at stimulere fordøjelsen og rense kroppen for affaldsstoffer, og dermed gøre os mere resistente for virus og andre påvirkninger.
Du kan skære ingefær i tynde skiver og spise 2-3 skiver med lidt citron og salt før hver af hovedmåltiderne for at forbedre appetiten, fordøjelsen og optagelsen af næringstoffer, og dermed også styrke immunforsvaret, eller du kan drikke te, limonade eller ‘shots’ med ingefær. Du kan lave din egen ingefærsaft ved at rive eller blende frisk ingefærrod, og så presse massen gennem en si for at få al saften ud. Så har du ingefærsaft ved hånden, der kan tilsættes i teen, i din vandflaske, juice, eller hvad du ellers drikker.

Ingefær kan også anvendes mod gigt, og er god mod køresyge.